Espais d’entitats i acció ciutadana: com hi puc participar?

MESA_1

Girona té centenars d’entitats ciutadanes conformades per gironins i gironines que cada dia inverteixen hores del seu temps a treballar, d’una manera o altra, per la ciutat. Es tracta d’associacions d’una gran diversitat, pertanyents a múltiples àmbits d’acció i provinents de tradicions associatives, socials o culturals diferenciades. Tot i això, els uneix el fet de ser grups de persones actives que han decidit, des del voluntariat, implicar-se col·lectivament al servei d’uns valors, d’uns objectius o d’uns interessos comunitaris.

Però malgrat aquest nexe d’unió que confereix a totes aquestes entitats el fet de formar part del que, genèricament, s’anomena el teixit associatiu gironí, el cert és que molt sovint existeix una desconeixença i manca de contacte notables entre la majoria de col·lectius de la ciutat i la tasca realitzen. Com podem millorar la incidència i la eficàcia de la nostra activitat associativa? Seria positiu aconseguir agrupar totes les associacions de Girona en un mateix espai de coordinació? Quines funcions hauria de tenir una estructura d’aquest tipus?

MESA-2

La Mesa d’Enitats per la Participació i els col·lectius que en formem part volem reflexionar al voltant de la nostra activitat a la ciutat, i preguntar-nos si un major grau de coordinació entre les entitats de la ciutat ens ajudaria a enfortir i fer més efectiva la nostra tasca. Creiem que el Fòrum Social Català és una bona oportunitat per debatre aquestes qüestions i altres, amb totes aquelles entitats de la ciutat que estiguin interessades a conèixer l’experiència de la Mesa i aportar la seva visió. És per això que des de la Mesa emplacem les associacions de Girona a participar en la sessió del 5 d’abril que hem titulat “Espais d’entiats i acció ciutadana: com hi puc participar”, i a respondre aquesta enquesta, els resultats de la qual ens serviran per començar a copsar l’opinió de les entitats i fixar les bases del debat.

La Mesa d’Entitats per la Participació de Girona es va constituir l’any del 2011 per tal de coordinar l’acció de les associacions gironines i promoure la participació i implicació ciutadana. Durant aquest temps i fruit del treball de múltiples associacions dins d’aquest espai, la Mesa s’ha implicat en diferents debats i processos que s’han viscut a la ciutat, ha fet d’altaveu de reivindicacions provinents de diferents barris i sectors gironins, i ha impulsat noves iniciatives i experiències associatives.

MESA_3

Mesa d’Entitats per a la Participació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s