Seguint la petja de Joaquim Vallmajó

DSC00470

El Grup d’Empordaneses i Empordanesos per a la Solidaritat (GEES) neix la primavera de l’any 1994 com a conseqüència de la desaparició i la posterior mort violenta de Joaquim Vallmajó el 26 d’abril del mateix any a Rwanda. Un dels nostres principals objectius en aquells moments era l’apropament a Àfrica, llavors molt més oblidada que avui.

El GEES sempre ha estat una entitat formada per voluntaris, i tots els recursos que rebem van destinats directament als projectes, que intentem treballar amb la màxima eficiència i responsabilitat.

Durant aquests vint anys el objectius s’han definit i concretat en quatre eixos principals: la cooperació al desenvolupament mitjançant el codesenvolupament, la sensibilització, la pau i la justícia.

Aquests objectius són:

1.- Promoció del respecte a la diversitat cultural mitjançant actes o estudis amb

qualsevol entitat, associació o organisme que tingui la mateixa finalitat.

2.- Coordinació o suport a diferents grups vinculats a la solidaritat i la cooperació a partir de la participació en diferents tipus de xarxes locals o supralocals.

3.- Treballar per la cooperació i desenvolupament a països del sud a partir de la realització de projectes de codesenvolupament amb l’entitat d’immigrants senegalesos Kawral Fuladu.

4. Recerca i divulgació de material i propostes relacionades amb la solidaritat i la cooperació, mitjançant exposicions, xerrades, publicacions i actes públics.

5.-Divulgació de la cultura de la pau, mitjançant actes, campanyes i publicacions.

6.- El nostre suport incondicional a la tasca de la Xarxa per la Veritat i la Justícia a l’Àfrica del Grans Llacs, en memòria d’en Quim Vallmajó, perquè es conegui la realitat de la zona de l’Àfrica central, es faci justícia i es treballi perla reconciliació dels rwandesos. Aquest suport es concreta amb tota la feina realitzada pel nostre suport i divulgació de la querella criminal presentada a l’Audiència Nacional contra alts càrrecs de Rwanda per l’assassinat de Quim Vallmajó i sis espanyols més durant el genocidi de Rwanda, presentada pel Fòrum per la Justícia a l’Àfrica Central

Al GEES creiem que, encara que la situació a casa nostra és complicada a causa de la crisi dels darrers set anys, no s’ha d’oblidar que la situació és pitjor als països del sud i que allà fa molts més anys que pateixen en una crisi crònica. Per tant, cal que es continuï donant suport a les polítiques públiques en contra de la pobresa al nostre país i també a les que van encaminades als països pobres. Ara és el moment de ser més solidaris que mai i creiem que no s’ha de renunciar al 0,7% del pressupost per a la solidaritat i cooperació que teníem fins ara, per exemple, a l’Ajuntament de Figueres.

Grup d’Empordaneses i Empordanesos per a la Solidaritat

logogees_2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s