L’Escudella, solidària

Reunió al local ESCUDELLA

Ja fa més d’un any que Escudella Solidària ha consolidat un conjunt de persones, amb un objectiu comú: la solidaritat participativa.

Sota conceptes tals com la solidaritat, la participació, la col·laboració i la cooperació, hem involucrat persones en aquest projecte per a generar una nova manera de pensar i de treballar junts i juntes a favor del benestar comú. Sota aquests paradigmes ens hem reunit amb l’única intenció de donar-li la volta a l’actual model de voluntariat (subjacent a la majoria de les nostres associacions i tan difícil de sostenir) constituint-nos com una organització cooperativa generadora de treball col·laboratiu i de participació social.

L’actual crisi ha posat de manifest una de les debilitats de la nostra societat: l’individualisme radical. Individualisme que pretenem revertir a través d’aquest projecte.

La nostra voluntat de ser està basada en la intenció de tornar la il·lusió, la dignitat i la ferma creença que, entre tots i totes, podem canviar la nostra realitat a través del treball en comunitat. Podem recrear la autoocupació prioritzant les habilitats, ambicions i l’emprenedoria de cadascuna de les persones participants, per davant d’altres factors condicionants a l’hora d’accedir al mercat laboral.

A més, i dins d’aquest context d’esforç, implicació, participació i treball conjunt, volem que els associats de l’Escudella Solidària tinguin dret a una sèrie de serveis. Serveis quotidians, formatius, d’oci i d’aprenentatge, son només alguns pels quals necessitem diners per accedir-hi. En aquest sentit, des d’Escudella Solidària proposem com a moneda de canvi el nostre esforç i implicació en els projectes.

Des del projecte volem garantir la igualtat d’oportunitats, l’accés als serveis que necessitin i/o la possibilitat d’oferir-ne de propis.

Local exterior

Serveis a canvi de serveis. Serveis a canvi d’esforç. Autoocupació producte del teu esforç. Esforç per un objectiu comú. Un model alternatiu. Obert per a tothom que hi vulgui participar, independentment del seu poder adquisitiu i/o estatus social.

Aquesta és la vertadera igualtat d’oportunitats. La que ens “mesura” a tots i totes pel nostre esforç, deixant de banda situacions socials i laborals que, en gran mesura, son puntuals i/o producte de l’atzar.

Dins d’aquest context d’igualtat volem consolidar el model comunitari a on, a través de la implicació i el respecte mutu, reforcem les relacions humanes i potenciem la solidaritat participativa i el treball en grup. Un model engegat en aquest context de crisi, però que ha de perdurar a llarg termini ja que, independentment de com sigui el futur, el primer són les persones.

Escudella Solidària

Deixa un comentari