L’Escudella, solidària

Reunió al local ESCUDELLA

Ja fa més d’un any que Escudella Solidària ha consolidat un conjunt de persones, amb un objectiu comú: la solidaritat participativa.

Sota conceptes tals com la solidaritat, la participació, la col·laboració i la cooperació, hem involucrat persones en aquest projecte per a generar una nova manera de pensar i de treballar junts i juntes a favor del benestar comú. Sota aquests paradigmes ens hem reunit amb l’única intenció de donar-li la volta a l’actual model de voluntariat (subjacent a la majoria de les nostres associacions i tan difícil de sostenir) constituint-nos com una organització cooperativa generadora de treball col·laboratiu i de participació social.

L’actual crisi ha posat de manifest una de les debilitats de la nostra societat: l’individualisme radical. Individualisme que pretenem revertir a través d’aquest projecte.

La nostra voluntat de ser està basada en la intenció de tornar la il·lusió, la dignitat i la ferma creença que, entre tots i totes, podem canviar la nostra realitat a través del treball en comunitat. Podem recrear la autoocupació prioritzant les habilitats, ambicions i l’emprenedoria de cadascuna de les persones participants, per davant d’altres factors condicionants a l’hora d’accedir al mercat laboral.

A més, i dins d’aquest context d’esforç, implicació, participació i treball conjunt, volem que els associats de l’Escudella Solidària tinguin dret a una sèrie de serveis. Serveis quotidians, formatius, d’oci i d’aprenentatge, son només alguns pels quals necessitem diners per accedir-hi. En aquest sentit, des d’Escudella Solidària proposem com a moneda de canvi el nostre esforç i implicació en els projectes.

Des del projecte volem garantir la igualtat d’oportunitats, l’accés als serveis que necessitin i/o la possibilitat d’oferir-ne de propis.

Local exterior

Serveis a canvi de serveis. Serveis a canvi d’esforç. Autoocupació producte del teu esforç. Esforç per un objectiu comú. Un model alternatiu. Obert per a tothom que hi vulgui participar, independentment del seu poder adquisitiu i/o estatus social.

Aquesta és la vertadera igualtat d’oportunitats. La que ens “mesura” a tots i totes pel nostre esforç, deixant de banda situacions socials i laborals que, en gran mesura, son puntuals i/o producte de l’atzar.

Dins d’aquest context d’igualtat volem consolidar el model comunitari a on, a través de la implicació i el respecte mutu, reforcem les relacions humanes i potenciem la solidaritat participativa i el treball en grup. Un model engegat en aquest context de crisi, però que ha de perdurar a llarg termini ja que, independentment de com sigui el futur, el primer són les persones.

Escudella Solidària

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s