El paper social de les entitats diocesanes a Catalunya i arreu del món. Rellevant? Necessari? Criticable?

CCU

El paper social de les entitats diocesanes a Catalunya i arreu del món, generalment resulta molt criticat per la societat a causa del desconeixement que se’n té. Tot hi contribueix: l’abast i els límits que té l’administració pública en l’exercici de les seves funcions, el contingut discriminatori de les lleis i de les polítiques socials (que són gens o poc solidàries), la falta de coneixement sobre les entitats diocesanes i la falta de comprensió de les persones que ajuden cristianament o espiritualment, actuant de forma voluntària sense rebre o esperar res a canvi…

“L’administració pública ajuda a qui té alguna cosa però no a qui no té res” i l’Església, les seves entitats, el cristià de Catalunya i d’arreu del món, malauradament, o per sort, “Ajuda a qui té alguna cosa i a qui no té res”.

Durant aquesta xerrada exposarem exemples que serviran per confirmar aquestes premisses. Posteriorment, exposarem el paper de les entitats diocesanes de Catalunya i d’arreu del món.

Creiem que l’Església i les entitats diocesanes són rellevants i necessàries perquè estan formades per persones que s’interrelacionen en base a una ideologia cristiana; tot i que tots tenim i actuem conforme a una o altra ideologia, encara que alguns ni se n’adonen que la tenen. Actuar en base a una ideologia no ha de ser criticable, sempre i quan no atempti contra els valors i els drets de les persones.

Durant la sessió, us exposarem què significa actuar i ajudar a persones des d’una visió cristiana i què significa ser voluntari (cristià o no) d’una entitat diocesana. També exposarem el paper d’aquestes d’entitats, tant a Catalunya com arreu del món, ja que considerem que tenen un paper rellevant i necessari per al benestar i el progrés social.

La xerrada al Forum Social Català – Girona 2014 correrà a càrrec de la Dra. Mª del Mar Galcerán Peiró, directora del CCU de Barcelona i pedagoga, i comptarà amb el suport del Sr.Fco. Javier Quirós San Román, president del CCU de Girona i advocat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s